Rekruttering
Hvis du mangler arbejdskraft har vi måske løsningen, kontakt en af de fire jobcentres virksomhedsservicetelefoner.
Jobcentrene har en række muligheder for at understøtte rekruttering og fastholdelse af arbejdskraft - vi har samlet nogle af mulighederne nedenfor.
Jobcenteret har hovedsageligt ledige, der er ufaglærte eller med kortere og mellemlang uddannelse. Du kan finde de ledige på: Jobnet.dk for arbejdsgivere.
Søger du akut højtkvalificeret personale kan vi kun i begrænset omfang hjælpe dig. Men vi kan hjælpe med opkvalificering af både ansatte og ledige så du alligevel kan få løst opgaverne. Vi er derfor en naturlig partner i din virksomheds langsigtede strategi for rekruttering.
Har du en stor rekrutteringsopgave på tværs af jobcentre og landet har du mulighed for at ringe til Jobservice Danmark: 72 200 350 eller besøg hjemmesiden: Jobservice Danmark
Hvilke muligheder har du
-
Hvis du vil rekruttere en ny medarbejder så ring til en af vores virksomhedsservicetelefoner. Vi vil gerne hjælpe dig med at finde de rigtige kandidater til dit stillingsopslag. Vi søger både lokalt og på tværs af landet.
Vi aftaler med dig og din virksomhed hvorledes formidlingen og rekrutteringen skal foregå. Alt efter hvad vi aftaler, udsøger vi egnede kandidater, tager kontakt til dem og aftaler, at de kontakter dig.
Du kan også slå stillingen op på Jobnet for arbejdsgivere her har du også mulighed for at bestille et jobcenter til at tage sig af rekrutteringen. På Jobnet for arbejdsgivere har du nem og gratis adgang til alle de ledige, der er tilmeldt jobcentrene i hele Danmark. Du kan også gratis annoncere efter medarbejdere på jobnet.dk. Har du brug for hjælp til Jobnet for arbejdsgivere er du velkommen til at kontakte os.
-
Det skal være nemt at søge job over grænsen. Nærheden til grænsen er en strategisk fordel for sønderjyske virksomhedernes rekruttering. Det er formålet med rekrutteringsprojektet "job over grænsen".
Overvejer du, at rekruttere arbejdskraft syd for grænsen? Så kan du få hjælp fra vores rekrutteringsmanager Maria Heesch. Rekrutteringsmanageren kan hjælpe virksomheder på begge sider af grænsen med rekruttering af arbejdskraft fra hhv. Danmark eller Tyskland.
Rekrutteringsmanager Maria Heesch kan hjælpe med jobopslag på begge sider af grænsen, sørge for udsøgning af egnede ledige, hjælp til vejleding for grænsependlere og hvad der ellers er nødvendigt for at virksomheder på begge sider af grænsen får nemmere ved at rekruttere arbejdskraft i region Sønderjylland-Schleswig.
Hør om hvordan Martin fik job i Tyskland.
Kontakt til vores rekrutteringsmanager:
Maria Petersen Heesch
E-mail: jobovergraensen@aabenraa.dk
www.jobovergrænsen.dk
Regionskontor & Infocenter
Lyren 1, DK-6330 Padborg -
Hvis du har brug for hjælp omkring din udenlandske ansatte
Region Sønderjylland - Schleswig Regionskontor & Infocenter yder rådgivning og information omkring grænsependlere og udenlandske ansatte. Find dem på www.region.dk og www.pendlerinfo.org eller ring på 74 67 05 01.Rekruttering af højt kvalificeret arbejdskraft.
Skal du rekruttere højt kvalificeret arbejdskraft, som f.eks. læger, fra udlandet, er der også hjælp at hente hos Workindenmark, hvor der også kan slås jobannoncer op www.workindenmark.dk.Danskundervisning af udenlandsk arbejdskraft
EU - grænsependlere har mulighed for op til 3,5 års danskundervisning inden for de første 5 år fra den første dag de begynder, at arbejde i Danmark.
Danskundervisningen er opbygget i 6 moduler. Modulerne er gratis. Kontakt dit lokale jobcenter for næremere oplysningerLæs mere om rekruttering i udlandet:
-
SMÅJOB er et tilbud til dig, hvor Jobcentrene finder ledige til at løse virksomheders småopgaver. De ledige arbejder på timebasis, og virksomheden bestemmer ansættelsens varighed og omfang.
SMÅJOB er et tilbud til borgere, der ikke nødvendigvis kan klare en fuld arbejdsuge, men kan klare nogle timer om ugen uden problemer. For din virksomhed er det en enkel og nyttig måde at tage socialt ansvar: Virksomhederne får løst en arbejdsopgave og giver de ledige mulighed for at blive medarbejdere med en nyttig tilknytning til arbejdsmarkedet og et job til almindelig løn.
Medarbejderne ansat i småjob tjener timer op, der kan bruges i dagpengesystemet og til at kunne få den høje kontanthjælpssats (225 timers reglen). Muligheden for at tage småjobs har allerede hjulpet mange ledige ud af kontanthjælpssystemet og i ordinære ansættelser. Se hvordan økonomien ser ud for en kontanthjælpsmodtager her.Når din småjobber får supplerende kontanthjælp, skal du være opmærksom på, at der ikke kan søges om sygedagpenge da borgeren i sygeperioder skal have supplerende kontanthjælp. Er småjobberen ikke længere på kontanthjælp, gælder de almindelige regler for sygedagpenge, herunder optjeningskravet for sygedagpenge. Vejledende betyder det, at arbejdstageren har ret til sygedagpenge hvis vedkommende på første fraværsdag har været ansat uafbrudt i de seneste 8 uger før fraværet hos dig, og har været beskæftiget i mindst 74 timer.
Ring til dit lokale jobcenter og få mere at vide